Vogelgriep vastgesteld op pluimveebedrijf in Dalfsen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vogelgriep vastgesteld op pluimveebedrijf in Dalfsen

28-7-2022: 

In Dalfsen (provincie Overijssel) is op een vleeseendenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 88.000 eenden op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In de 1 kilometerzone rondom het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3 kilometerzone rondom het besmette bedrijf liggen zes andere pluimveebedrijven die door de NVWA worden gescreend op vogelgriep. In de 10 kilometerzone liggen nog 26 andere pluimveebedrijven waarvoor het vervoersverbod per direct geldt.

Ophokplicht

Het besmette bedrijf ligt in een regio waar de ophokplicht op 28 juni  is opgeheven. In het 10km gebied rondom de besmette locatie is op basis van de gebiedsregeling opnieuw een ophok- en afschermplicht van kracht, maar deze geldt niet voor de hele regio.

Lees verder op de website van Rijksoverheid

Tips en meer informatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.