Vogelgriep vastgesteld bij hobbyhouder in Watergang

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vogelgriep vastgesteld bij hobbyhouder in Watergang

5-7-2022: 

In Watergang (provincie Noord Holland) is op een kleinschalige houderij vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 550 sierkippen en watervogels op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In het gebied van 1 kilometer, de 3 kilometer en 10 kilometerzone rond het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. Dierentuin Artis ligt in het 10 kilometergebied. De maatregelen hebben geen gevolgen voor bezoekers van de dierentuin. Het vervoersverbod voor deze zone geldt per direct.

Lees verder op de website van Rijksoverheid

Tips en meer informatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.