Pathologisch onderzoek in zomermaanden

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Pathologisch onderzoek in zomermaanden

26-7-2022:  In geval van plotselinge sterfte of sluimerende gezondheidsproblemen is pathologisch onderzoek een essentiële stap op zoek naar een oorzaak. Tijdens pathologisch onderzoek worden karkassen en weefsels nauwkeurig en tot in het kleinste detail onderzocht op eventuele afwijkingen. Hoe verser het weefsel hoe beter eventuele afwijkingen te onderscheiden zijn. Bij hoge temperaturen verloopt het ontbindingsproces heel snel, zeker bij schapen die door hun vacht de warmte nog beter vasthouden. Kwetsbare weefsels, waaronder het maagdarmkanaal, zijn dan al snel niet meer te beoordelen. Om de kans op een waardevolle uitslag te vergroten, wordt geadviseerd het dode dier goed te koelen voorafgaand aan onderzoek. Dit kunt u doen door het dode dier nat te maken met water en het weg te leggen op een koele plek uit de zon. Streef ernaar het dier binnen 24 uur na sterfte te laten ophalen door de ophaaldienst van GD. Dieren voor pathologisch onderzoek kunt u hier 24 uur per dag 7 dagen per week aanmelden of telefonisch via 088 20 25 500. Onze ophaaldienst haalt dan van maandag tot en met vrijdag de dieren op.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.