AVP op zeugenbedrijf 15 kilometer van Nederlandse grens

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

AVP op zeugenbedrijf 15 kilometer van Nederlandse grens

2-7-2022: 

Op een zeugenbedrijf in Emsbüren is Afrikaanse varkenspest (AVP) vastgesteld. Het bedrijf ligt ongeveer 15 kilometer van de Nederlandse grens te hoogte van Denekamp in Twente. De Duitse deelstaat Niedersachsen heeft dit vandaag bekend gemaakt. Het bedrijf ligt in een gebied met veel varkenshouderijen.

De Duitse autoriteiten stellen een beschermingsgebied van 3 km en een bewakingsgebied van 10 km in rond het getroffen bedrijf. De dieren op het bedrijf worden geruimd.

Vanochtend heeft de POV overleg gehad met het ministerie van LNV. De tracering van bedrijven en bewegingen is reeds gestart. Er wordt opgestart naar een crisisstaf onder leiding van LNV. Maandag volgt er een bestuurlijk overleg met alle Nederlandse stakeholders.

Voor nu is het belangrijk dat alle mogelijke voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen. Neem alle hygiënemaatregelen in acht en let er goed op dat vervoersmiddelen schoon en ontsmet zijn. Bij vervoersmiddelen die terugkomen uit Duitsland is dubbele R&O verplicht. Let ook goed op de risisco’s van de import van losse grondstoffen voor diervoeding.

Bron: Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV)

Meer over AVP

Handige links

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.