Nieuwe PCR-pakketten: Diarree paard en veulen/jaarling

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuwe PCR-pakketten: Diarree paard en veulen/jaarling

14-6-2022: 

Vanaf begin dit jaar bieden wij Pakket diarree paard (PCR) en Pakket diarree veulen/jaarling (PCR) aan. U kunt hiervoor digitaal inschrijven via VeeOnline of gebruikmaken van het (meest actuele) inzendformulier 'Monsters paard PCR'.

De PCR-pakketten bevatten de volgende onderzoeken:

Pakket diarree paard (PCR)Clostridium difficile toxine-gen B, Clostridium perfringens toxine-genen CPA, CPB en CPB2, equine coronavirus, Salmonella spp.

Pakket diarree veulen/jaarling (PCR)Clostridium difficile toxine-gen B, Clostridium perfringens toxine-genen CPA, CPB en CPB2, equine coronavirus, Salmonella spp., equine rotavirus en Lawsonia intracellularis.

De nieuwe PCR’s voor de pakketten diarree paard en veulen/jaarling hebben we ontwikkeld en gevalideerd. Daarnaast hebben we er enkele bestaande PCR’s aan toegevoegd om hiermee de diagnostiek compleet te maken. De pakketten worden op dit moment enkel aangeboden voor faecesmonsters op basis van E-swabs. Rectale afname van faeces met behulp van een E-swab is een gemakkelijke en schone monsternamemethode die ook bij andere diersoorten en bij de mens veel wordt toegepast.

Inzendformulier

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.