Monitoring Diergezondheid Paard

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Monitoring Diergezondheid Paard

24-5-2022:  Het opzetten en uitvoeren van een goed monitoringssysteem levert een belangrijke bijdrage aan de bewaking van de diergezondheid. Daarom is in Nederland in 2002 een monitoringssysteem ontwikkeld, in eerste instantie voor de rundveesector, kort daarna ook voor kleine herkauwers, pluimvee en varkens. Deze ‘basismonitoring’ is een vrijwillige en landelijke aanvulling op de bestaande meldplicht voor aangewezen dierziekten en de door EU en OIE voorgeschreven monitoringsactiviteiten. De monitor voor diergezondheid in de paardensector bestaat sinds 2014 en bestaat momenteel uit de Helpdesk Paard die wordt bemand door een aantal specialisten van GD en de faculteit Diergeneeskunde.

Lees hier het hele artikel uit Tijdschrift voor Diergeneeskunde april 2022
 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.