Weet waar mastitiskiemen op uw bedrijf een rol spelen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Weet waar mastitiskiemen op uw bedrijf een rol spelen

2-12-2021: 

Mastitis ontstaat niet zomaar: er zijn altijd één of meerdere mastitisverwekkers in het spel. Op verschillende plekken in de stal komen uw koeien hiermee in aanraking. Omgevingsstreptokokken komen vooral voor in mest, grond en strooisel. Preventief werken om mastitisgevallen te voorkomen is daarom juist nu in het stalseizoen van belang. 

Aan het aantal omgevingsstreptokokken en coliformen in de tankmelk kunt u zien hoe het gaat met de koeien, de boxen en de roosters. Hoe schoner de koeien, hoe lager het aantal omgevingsbacteriën in de tankmelk. Dit geeft u ook inzicht in de stal en melkhygiëne op uw bedrijf. 

Via Mastitis Tankmelk meet u periodiek welke mastitisverwekkers er spelen op uw bedrijf, en krijgt u inzicht in de antibioticagevoeligheid van deze mastitisverwekkers. Zo voorkomt u problemen met mastitis. Steekt mastitis toch de kop op, dan weet u van tevoren al welke injector u moet gebruiken.

Weet waar mastitiskiemen op uw bedrijf een rol spelen? In dit overzicht vind u per mastitiskiem meer informatie, tips en handige hulpmiddelen

ACTIE: Krijg een kalverdekje cadeau

actie kalverdekje

Gezond melkvee begint al met een goede start. Daarom ontvangt u tot en met 31 december 2021 een gratis kalverdekje als u zich aanmeldt voor Mastitis Tankmelk.

Meer informatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.