Webinar: ‘Het begint met gezonde klauwen’

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Webinar: ‘Het begint met gezonde klauwen’

28-9-2021: 

Klauwgezondheid is één van de belangrijkste redenen voor gedwongen afvoer van het melkveebedrijf, terwijl op de meeste bedrijven steeds minder jongvee ter vervanging aanwezig is. Reden te meer voor CRV en GD om u -met drie experts- op 25 oktober via een webinar bij te praten over hoe de klauwgezondheid op melkveebedrijven structureel kan worden verbeterd.

Om beter inzicht te krijgen in het voorkomen van dieren die een enkele besmetting met Mortellaro doormaken en dieren die permanent zijn geïnfecteerd, wordt vanaf dit najaar in DigiKlauw gescoord via de M-score.

Ype van der Woude, voorzitter van de vereniging van Rundveepedicures, zal ingaan op de veranderingen in het scoren van de verschillende stadia van Mortellaro. Zodat u deze informatie kunt omzetten in praktische adviezen om de infectiedruk van Mortellaro op een bedrijf structureel te verlagen.

Het belang van fokkerij bij het voorkomen van klauwgezondheidsproblemen wordt vaak onderschat. Pieter van Goor, productontwikkelaar bij CRV, neemt u graag mee in de verschillen tussen stieren, in het bijzonder bij Mortellaro.

Ryan van Egmond, dierenarts en specialist Rundergezondheid bij GD, vertelt u over het belang van voeding om ervoor te zorgen dat de klauwen op een melkveebedrijf beter tegen een ‘stootje’ kunnen, waardoor de kans op klauwproblemen afneemt. Met deze informatie kunt u als adviseur nog beter uw toegevoegde waarde op het gebied van klauwgezondheid aan uw klanten laten zien.

Meer informatie en aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.