Nico Overeem (Royal GD) genomineerd voor Beste Tech-idee van 2021

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nico Overeem (Royal GD) genomineerd voor Beste Tech-idee van 2021

17-9-2021: 

Een virus kan zich makkelijk hechten aan een menselijke of dierlijke cel. Pas als de binding heeft plaatsgevonden, kan het virus daadwerkelijk de cel binnendringen.

Er zijn al vele onderzoeken gedaan over de hechting van virussen, maar virologen willen graag weten of een virus dat zich in het ene dier bevindt ook andere dieren kan besmetten. Hierdoor ontwikkelde Nico Overeem, aan de Universiteit Twente, een chip die kan meten hoe 'graag' een nieuw griepvirus zich hecht aan een celoppervlak. Lees verder

Stemmen kan door onder "Universiteit Twente: chip meet virushechting" op de "Stem"-knop te klikken en daarna nog keer op "Stem" om te bevestigen.

Stem hier

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.