Paarden in Duitsland overleden aan Westnijlvirus

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Paarden in Duitsland overleden aan Westnijlvirus

24-9-2021: 

Het district Dahme-Spreewald in de Duitse deelstaat Brandenburg heeft melding gemaakt van drie paarden die ziek zijn geworden van het westnijlvirus. Twee van paarden zijn gestorven. Dit bericht onderstreept het belang van de monitoring in Nederland, zodat het virus, wanneer het in Nederland opduikt, zo snel mogelijk wordt getraceerd. 

Diagnostiek antistoffen westnijlvirus tot 30 november gratis

Als dierenarts kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de monitoring in Nederland door gedurende het transmissieseizoen, van juni tot november, van paarden met neurologische verschijnselen een serumbloedmonster in te sturen. Het onderzoek op antistoffen tegen westnijlvirus  in het kader van uitsluitingsdiagnostiek is gratis. Deze diagnostiek wordt door een ministeriele subsidie gefinancierd. Insturen kan tot 30 november, het einde van het vector(muggen)-seizoen.

Let op: Gebruik het speciale inzendformulier om de kosten van de westnijlvirus-diagnostiek vergoed te krijgen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.