GD-collega's werken mee aan publicatie over Europese monitoring antibioticumresistentie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

GD-collega's werken mee aan publicatie over Europese monitoring antibioticumresistentie

30-9-2021: 

De monitoring van antibioticumresistentie van ziekteverwekkende bacteriën bij dieren wordt op dit moment nog niet op Europees niveau gecoördineerd. Daarom adviseerden experts van de European Union Joint Action on Antimicrobial Resistance and Healthcare Associated Infections (EU-JAMRAI) om voor dit doeleinde een netwerk op te zetten: de ‘European Antimicrobial Resistance Surveillance Network in Veterinary Medicine’, kortweg: EARS-Vet. In het kader daarvan zijn de nationale monitoringssystemen voor antibioticumresistentie van ziekteverwekkende bacteriën bij dieren in 27 landen die aangesloten zijn bij de EU-JAMRAI geïdentificeerd, hun structuren en werkwijze beschreven en hun sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen geanalyseerd. Dit leverde waardevolle informatie op, waarover u alles kunt lezen in dit artikel, waaraan GD-collega’s Jobke van Hout en Annet Heuvelink hebben meegeschreven.  

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.