Melktap aan huis? Geef salmonella geen kans!

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Melktap aan huis? Geef salmonella geen kans!

6-8-2021: 

Een groeiend aantal melkveebedrijven verkoopt melk of zuivelproducten rechtstreeks aan consumenten. Steeds meer bedrijven hebben een melktap en zelfzuivelaars weten een meerwaarde te creëren door de heerlijkste zuivelproducten te vermarkten. Hoe zit dat eigenlijk met de risico’s ten aanzien van salmonella, en hoe kunt u die beperken? 

Salmonella is een zoönose die via melk kan worden overgedragen van dier op mens. De salmonellabacterie veroorzaakt bij mensen vaak koorts en diarree, maar soms ook ernstigere ziekte. Een salmonella-infectie is te voorkomen door pasteurisatie (koken) of steriliseren van de melk. Lees verder

 
melktap

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.