GD valt binnen 10 kilometerzone rond Heeten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

GD valt binnen 10 kilometerzone rond Heeten

26-8-2021: 

Deze week heeft Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een vervoersverbod afgekondigd in een zone van 10 kilometer rond het bedrijf in Heeten waar AI is vastgesteld. Dit vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook op andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gehouden gevogelte. GD valt net binnen deze 10 kilometerzone. Wat betekent dit voor het aanleveren van laboratoriummonsters en pathologisch onderzoek?

 • Insturen laboratoriummonsters naar GD is gewoon mogelijk
  Voor het aanleveren van laboratoriummonsters, ook van pluimvee, gelden geen beperkingen.

 • Aanmelden zoogdieren voor sectie buiten de 10 km mogelijk
  Voor het aanmelden, aanleveren en ophalen van sectiemateriaal van zoogdieren van bedrijven buiten de 10 kilometerzone geleden geen beperkingen.
  Voor zoogdieren afkomstig van bedrijven die zich binnen de 10 kilometerzone bevinden en ook pluimvee houden, is het vervoer echter niet toegestaan.

 • Tijdelijk geen aanvoer van levend of dood pluimvee naar GD mogelijk
  Het vervoersverbod binnen de 10 kilometerzone heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook op andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gehouden gevogelte. GD valt net binnen deze 10 kilometerzone. Dit betekent dat er geen transport van levend en dood pluimvee naar GD is toegestaan. GD is in overleg met de verantwoordelijke instanties over een ontheffing voor de aanvoer van kadavers voor pathologisch onderzoek. Zodra hier duidelijkheid over is zullen we deze informatie actualiseren.

Heeft u vragen over pathologisch onderzoek? Onze collega’s van de klantenservice helpen u graag verder. Bel met 0900 1770 of stuur een e-mail naar info@gddiergezondheid.nl.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.