GD valt binnen 10 kilometerzone rond Heeten: update

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

GD valt binnen 10 kilometerzone rond Heeten: update

27-8-2021: 

Zoals aangegeven in ons bericht van 26 augustus, valt GD net binnen de 10 kilometerzone rond Heeten waar AI is vastgesteld. In dit gebied geldt een vervoersverbod met betrekking tot pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gehouden gevogelte. Wat betekent dit voor het aanleveren van laboratoriummonsters en pathologisch onderzoek?

 • Insturen laboratoriummonsters naar GD is gewoon mogelijk
  Voor bedrijven buiten de 10 kilometerzone gelden geen beperkingen voor het aanleveren van laboratoriummonsters, ook van pluimvee.
  Bedrijven met vogels/pluimvee die binnen de 10 kilometerzone liggen, mogen monsters (ook van pluimvee) insturen voor onderzoek naar andere dierziekten dan hoogpathogene AI.
 • Aanmelden zoogdieren en dood pluimvee voor sectie buiten de 10 km mogelijk
  Voor het aanmelden, aanleveren en ophalen van sectiemateriaal van zoogdieren van bedrijven buiten de 10 kilometerzone gelden geen beperkingen. Ook dood pluimvee van bedrijven buiten de 10 kilometerzone mag worden aangevoerd naar GD. Het vervoersverbod op pluimveekadavers geldt alleen voor pluimvee van bedrijven binnen de 10 kilometerzone.
  Voor zoogdieren afkomstig van bedrijven die zich binnen de 10 kilometerzone bevinden en ook pluimvee houden, is het vervoer echter niet toegestaan.
 • Tijdelijk geen aanvoer van levend pluimvee naar GD mogelijk
  GD is in overleg met de verantwoordelijke instanties over mogelijkheden voor de aanvoer van levend pluimvee voor pathologisch onderzoek. Zodra hier duidelijkheid over is zullen we deze informatie actualiseren.

Heeft u vragen over pathologisch onderzoek? Onze collega’s van de klantenservice helpen u graag verder. Bel met 0900 1770 of stuur een e-mail naar info@gddiergezondheid.nl.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.