Nieuw in Worminfecties Tankmelk: extra maagdarmwormonderzoek in augustus

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuw in Worminfecties Tankmelk: extra maagdarmwormonderzoek in augustus

5-7-2021: 

Het abonnement Worminfecties Tankmelk is uitgebreid met een extra onderzoek naar antistoffen tegen maagdarmwormen in augustus. Neemt u deel aan dit programma? Dan ontvangt u deze zomer naast de uitslag van het longwormonderzoek, ook een uitslag voor maagdarmwormonderzoek. Zo kunt u in augustus nog preventieve maatregelen nemen of bijstellen. De kosten van het abonnement blijven gelijk.

Waarom deze uitbreiding?

Tot nu toe werd het onderzoek naar antistoffen tegen maagdarmwormen binnen het abonnement alleen in oktober gedaan. We kijken regelmatig of het mogelijk is om meer inzicht te krijgen in de weerstandsopbouw van runderen tegen parasieten. Uit een analyse bleek dat het mogelijk is om al eerder in het seizoen een signaal te geven over de weerstandsopbouw bij het jongvee. 

Zo kunt u tijdens het huidige weideseizoen nog preventieve maatregelen nemen of bijstellen. U kunt bijvoorbeeld besluiten om het jongvee toch nog even (of iets langer dan anders) te weiden op een besmette weide, of om een geplande ontworming achterwege te laten. Het doel van het extra onderzoek is niet om de koeien te behandelen tijdens het weideseizoen, maar vooral om eerder inzicht te geven in de weerstandsopbouw bij het jongvee.

Inzicht in de wormbesmetting met Worminfecties Tankmelk

Met Worminfecties Tankmelk wordt uw tankmelk vanaf nu dus jaarlijks in augustus en oktober onderzocht op antistoffen tegen longwormen en maagdarmwormen. In oktober wordt uw tankmelk ook onderzocht op antistoffen tegen leverbot. De uitslag vertelt u of er sprake is van een besmetting én in welke mate. Eind oktober (einde weideseizoen) krijgt u een duidelijk overzicht van de wormstatus op uw bedrijf. 

Met Worminfecties Tankmelk krijgt u:

 • In de zomer inzicht in de besmetting met longwormen en maagdarmwormen
 • In het najaar een totaaloverzicht van de besmetting met leverbot, longwormen en maagdarmwormen
 • Onderzoek via tankmelk; automatische monstername
 • Overzichtelijke uitslag met bijpassend advies
Meld u aan vóór 26 juli en ontvang in augustus al een uitslag van maagdarmwormen én longwormen.

Meer informatie over Worminfecties Tankmelk

 

jongvee in de wei

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.