GD wenst de agrarische ondernemers in Limburg sterkte in deze moeilijke situatie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

GD wenst de agrarische ondernemers in Limburg sterkte in deze moeilijke situatie

16-7-2021:  De overstromingen in Limburg treffen de agrarische sector hard. De akkers lopen onder, veehouders kampen met wateroverlast op hun bedrijf en bieden tegelijkertijd de helpende hand bij de evacuatie van bewoners. Een aantal veehouders is misschien genoodzaakt dieren te evacueren om ze in veiligheid te brengen. GD wenst agrarische ondernemers en bewoners in de getroffen gebieden sterkte in deze moeilijke situatie. 

LLTB heeft een noodnummer opengesteld dat expliciet bedoeld is voor calamiteiten met betrekking tot vee. Lees hier het bericht van LLTB

De KNMvD heeft in samenwerking met dierenartsen in de regio een ‘team overstromingen’ gevormd. Lees hier het bericht van de KNMvD

RVO geeft op de website informatie over af- en aanvoermeldingen van de dieren in het Identificatie- en Registratiesysteem (I&R) in verband met evacuaties. Lees hier het bericht van RVO

Vindt u stroomafwaarts van de gebieden met watersnood een dood dier, waarvan kan worden aangenomen dat het is verdronken? Ga het dan niet zelf aanraken en verplaatsen, maar neem contact op met Rijkswaterstaat via 0800-8002. Zij zorgen ervoor dat de kadavers veilig en snel worden opgeruimd.

Wij steunen getroffen bedrijven in de komende dagen zoveel mogelijk. Voor vragen over diergezondheid kunt u een e-mail sturen naar info@gddiergezondheid.nl en gedurende werkdagen van 7.30 tot 19.00 uur contact opnemen met onze klantenservice via 0900-1770. Voor veterinaire calamiteiten zijn wij ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.