Eerste AVP-uitbraken bij varkens in Duitsland

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Eerste AVP-uitbraken bij varkens in Duitsland

16-7-2021: 

Op twee locaties in het oosten van Duitsland, in de deelstaat Brandenburg, is Afrikaanse Varkenspest (AVP) bij gehouden varkens vastgesteld. Dit maakte het Friedrich Loeffler Instituut in de nacht van 15 op 16 juli bekend. Het gaat om een biologische zeugenhouderij met vrije uitloop, met circa 200 varkens, in het district Spree-Neisse en een kleine boerderij met twee varkens in het district Märkisch-Oderland. Beide locaties liggen in de buurt van de grens met Polen.

Het is voor het eerst dat gehouden varkens in Duitsland door AVP zijn getroffen. Het virus wordt sinds september 2020 bij wilde zwijnen in Duitsland aangetoond. In Brandenburg staat de teller op dit moment op 1267 besmette wilde zwijnen en in Saksen zijn inmiddels 299 wilde zwijnen besmet geraakt.

Kijk voor meer informatie over AVP op www.gddiergezondheid.nl/avp

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.