Veekijkernieuws Kleine Herkauwers juni 2021

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Veekijkernieuws Kleine Herkauwers juni 2021

30-6-2021: 

Met het Veekijkernieuws houden wij u elk kwartaal op de hoogte van actualiteiten, trends en ontwikkelingen vanuit de monitoring. Deze keer met onder andere;
  
Floppy kid syndroom bij geitenlammeren
In maart 2021 is de Veekijker benaderd door de begeleidend dierenarts van een geitenbedrijf waar plotseling verhoogde sterfte optrad bij de bokjes. Op het bedrijf krijgen de geitjes direct na de geboorte kunstbiest en daarna kunstmelk; de bokjes blijven bij de moeder tot ze het bedrijf verlaten. Deze werkwijze past de betreffende houder al jaren toe met goede resultaten. Bij de eerste groep lammeren ging het ook dit jaar goed en bij de tweede groep bleef het goed gaan bij de geitjes. Bij de bokjes werd op de leeftijd van ongeveer een week een groot
deel van de dieren vrij plotseling slap, had een dronkenmansgang, een versnelde ademhaling, een dikke buik en stierf binnen één tot twee dagen. Lees hier de hele casus.
 
Overige onderwerpen in Veekijkernieuws Kleine Herkauwers:
Stand van zaken abortus bij kleine herkauwers
Chlamydia pecorum als abortusverwekker
CCN bij gespeende geitenlammeren
Kopervergiftiging
Diergezondheidsbarometer Kleine Herkauwers

Lees hier het Veekijkernieuws

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.