Blauwalg weer aangetoond

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Blauwalg weer aangetoond

29-6-2021: 

In een vijver is recent blauwalg aangetoond. Blauwalg heeft voedingsstoffen, zonlicht en stilstaand water nodig om te kunnen groeien. Deze omgevingsfactoren zijn nu dus weer geschikt voor de groei van blauwalg, waardoor er ook risico is in ander oppervlaktewater. Veehouders gebruiken dit water regelmatig als veedrinkwater. Merkt u verkleuring van het oppervlaktewater waar dieren toegang tot hebben? Wees dan alert op blauwalg.

Blauwalg zijn cyanobacteriën en er zijn verschillende soorten. Overgroei met cyanobacteriën zorgt meestal voor een groene, maar soms ook rode of bruine verkleuring van het water. De uitscheidingsstoffen van deze bacteriën zijn giftig voor koeien. Leverschade door opname van gifstoffen van cyanobacteriën is het grootste risico, maar ook acute uitval of zenuwverschijnselen kunnen optreden bij dieren die toegang hebben tot stilstaand oppervlaktewater. 

blauwalgblauwalg

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.