Teveel tussenklauwontsteking bij verse koeien, slechte reactie op bestaande behandeling

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Teveel tussenklauwontsteking bij verse koeien, slechte reactie op bestaande behandeling

8-4-2021: 

Tussenklauwontsteking (TKO) is een herkenbare aandoening van de tussenklauwhuid bij jonge melkkoeien en gaat vaak gepaard met koorts en lagere melkproductie. De aandoening wordt vaak herkend door het plotselinge optreden en de symmetrische zwelling van de kroonrand. 

Snelle behandeling van deze aandoening met een antibioticum en een pijnstiller/ontstekingsremmer resulteert in de regel in een vlot herstel. Toch bereiken ons berichten dat de behandeling van meerdere koeien op het melkveebedrijf lang niet altijd het gewenste resultaat oplevert.

GD wil graag meer weten over de omvang en de oorzaak van dit probleem en vraagt u om bij ernstige problemen dit te melden bij GD via 0900-1770.    

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.