Relatief weinig peesschedeontstekingen door reovirus

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Relatief weinig peesschedeontstekingen door reovirus

9-3-2021: 

Sinds 2011 stijgt het aantal sectie-inzendingen waarbij peesschedeontsteking door reovirus wordt vastgesteld. In 2019 waren dit 88 inzendingen. In 2020 daalde het aantal echter naar 74 inzendingen, waarvan slechts 12 in de tweede helft van het jaar. Van de inzendingen was 23 procent afkomstig van reguliere vleeskuikens, 61 procent van vleeskuikens van een trager groeiend ras en 16 procent van overig pluimvee.

Er komen nog wel sporadisch gevallen van peesschedeonsteking voor. Om ernstige gevallen van peesschedeonsteking door reovirus te voorkomen worden de opfokmoederdieren gevaccineerd zodat de kuikens met maternale bescherming op het bedrijf komen. Het is belangrijk om de enting te controleren. Zelf kunt u met de veehouder naar de bedrijfshygiëne kijken en met de VIR-check de reiniging en desinfectie controleren. Het reovirus overleeft namelijk makkelijk de leegstandsperiode en het is namelijk belangrijk om (her)besmetting op jonge leeftijd te voorkomen.

www.vircheck.nl

 
reovirus grafiek

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.