Update COVID-19 bij nertsenbedrijven

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Update COVID-19 bij nertsenbedrijven

23-11-2020: 

Een nertsenbedrijf in Putten is in de early warning, het monitoringssysteem waar wekelijks dieren worden ingezonden, positief getest op SARS-CoV-2. Het bedrijf heeft ongeveer 3.000 moederdieren en wordt geruimd.

Begin november werd bij een nertsenbedrijf in Sevenum een besmetting met SARS-CoV-2 vastgesteld bij nertsen. Het bedrijf had ongeveer 1.800 moederdieren. De besmetting is aan het licht gekomen via een melding van verschijnselen bij nertsen. Het bedrijf is geruimd.

In totaal zijn nu 70 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. Van de 56 overige bedrijven staan 21 bedrijven leeg: zij hebben alle dieren gedood en gepelsd. Voor de resterende 35 bedrijven die nog bezig zijn met het pelzen van de dieren gelden aanvullende maatregelen. Het betreft hygiënemaatregelen voor houders en medewerkers, en extra maatregelen voor het vervoer van dode nertsen.

Lees meer over de maatregelen in de laatste brief aan de Tweede Kamer over SARS-CoV-2 bij nertsen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.