AVP vastgesteld in Duitse deelstaat Saksen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

AVP vastgesteld in Duitse deelstaat Saksen

3-11-2020: 

Het aantal met Afrikaanse Varkenspest (AVP) besmette wilde zwijnen in Duitsland blijft oplopen. Ook buiten deelstaat Brandburg, in de deelstaat Saksen, is een eerste besmetting vastgesteld.

 

De nieuwe besmetting in Saksen werd op 31 oktober vastgesteld in de gemeente Krauschwitz, aan de Poolse grens, op 100 kilometer afstand van de besmettingen in Brandenburg. De autoriteiten in Saksen nemen de nodige maatregelen om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt. Zo worden, net als in Brandenburg, kernzones en beschermingsgebieden vastgesteld. In Brandenburg staat de teller inmiddels op 123 besmette wilde zwijnen (stand 2 november 2020). Deze gevallen zijn door het Friedrich Loeffler Instituut (FLI, nationaal referentielaboratorium) bevestigd.

Bron: OIE

 

Naar de AVP-informatiepagina

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.