Verandert de E. coli-populatie in Nederland? Nieuwe methoden geven meer inzicht

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Verandert de E. coli-populatie in Nederland? Nieuwe methoden geven meer inzicht

2-10-2020: 

E. coli is de meest gevonden bacterie bij pluimvee. Deze bacterie veroorzaakt onder andere luchtzakontsteking en leverkapsel- en hartzakontsteking bij vleeskuikens en eileider- en buikvliesontsteking bij leghennen. In de pluimveemonitoring duiken regelmatig kwaadaardige E. coli-stammen op. Door het routinematig testen is het mogelijk om te achterhalen of de populatie van kwaadaardige E. coli’s verandert in Nederland. Dan weten we ook of het aantal E. coli problemen kan toenemen. Maar dan moet er wel een test beschikbaar zijn. In opdracht van de pluimveesector testte GD twee methoden.

Lees verder op de website van AVINED

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.