Nieuw tankmelkonderzoek: Mycoplasma bovis antistoffen-ELISA

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuw tankmelkonderzoek: Mycoplasma bovis antistoffen-ELISA

5-10-2020:  De nieuwe Mycoplasma bovis antistoffen-ELISA (tankmelk) van GD is een eenvoudige en goedkope bedrijfsscreening om te bepalen of een Mycoplasma (M.) bovis-infectie op een bedrijf is opgetreden. Ter introductie hanteert GD tot en met 31 december 2020 een introductietarief van 19,50 euro.

Er is een verband tussen de aanwezigheid van M. bovis-antistoffen in de tankmelk en de aanwezigheid van seropositieve dieren, zo blijkt uit onderzoek van GD. Bij een positieve tankmelk is het percentage melkkoeien met antistoffen tegen M. bovis naar verwachting hoger dan 15 procent. Deze uitslag geeft aanleiding tot actie in de vorm van verhoogde alertheid op het vóórkomen van typische verschijnselen van M. bovis, screening van het jongvee, individueel onderzoek van verdachte dieren en maatregelen tegen verspreiding van de kiem over het bedrijf. De nieuwe tankmelk- ELISA is dan ook zeer geschikt voor een bedrijfsscreening. 

Praktische informatie

De tankmelk-ELISA (artikelnummer 11933) is nu beschikbaar. De test kost 29,65 euro (exclusief btw en basiskosten), heeft een doorlooptijd van tien dagen en het melkmonster dient geconserveerd te worden aangeleverd. Ter introductie hanteert GD tot en met 31 december 2020 een introductietarief van €19,50 (exclusief btw en basiskosten).

Lees meer over de aanpak van mycoplasma

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.