Voorkom een onjuiste salmonella-uitslag door secure monstername

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Voorkom een onjuiste salmonella-uitslag door secure monstername

13-7-2020: 

Als Nederlandse Pluimveesector willen we geen salmonellabesmettingen bij vermeerderingsdieren. Zeker niet nu verificatieonderzoek bij vermeerderingsdieren niet meer mogelijk is. Een belangrijk onderdeel bij de monitoring is het bemonsteren van de stal. Hoe voorkom je dat door een incorrecte monstername het koppel ten onrechte besmet verklaard wordt?

Het is belangrijk om tijdens de monstername en in het laboratorium de kans op kruisbesmetting of monsterverwisseling zo klein mogelijk te maken. „Bij het inzenden van de monsters is de vermeerderaar eigenlijk 'vogelvrij' omdat deze volledig moet vertrouwen op het werk van anderen: zowel bij het transport als na ontvangst bij de verwerking en het onderzoek in het laboratorium”, zegt André Steentjes, pluimveedierenarts bij Veterinair Centrum Someren. Als verificatie niet mogelijk is, wordt een correcte monstername extra belangrijk om een ongewenste uitslag te voorkomen. Lees verder op Pluimveeweb

stappenplan salmonellamonsters

Meer over salmonella

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.