REO: van signalering tot praktijkonderzoek

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

REO: van signalering tot praktijkonderzoek

14-7-2020: 

“We zien de laatste jaren het aantal gevallen van peesschedeontsteking door reovirus en de aandacht ervoor toenemen", vertelt Christiaan ter Veen (pluimveedierenarts GD). "Dit blijkt uit zowel sectiezaal-inzendingen, peildierenartsen als Veekijkercontacten. De monitoring is voornamelijk bedoeld voor signalering: je ziet dat het aantal gevallen toeneemt, maar je weet nog niet waarom. Daar is gericht onderzoek voor nodig, dat kan binnen praktijkonderzoek. Er zijn veel factoren die invloed hebben op het ziektebeeld na een reovirus-infectie. Maternale bescherming, opgewekt door vaccinatie of infectie van het moederdier, is één van deze factoren. Hierin is veel variatie, bovendien zijn er reovirussen waartegen verminderde kruisbescherming bestaat. We wilden weten welke van deze factoren de grootste rol speelt.” 

Lees hier het hele interview met Christiaan ter Veen en Johan Kollenstart, teamleider aanvoer Probroed & Sloot, in het Jaarverslag monitoring 2019.

Ga voor meer informatie en het terugkijken van het webinar naar www.gddiergezondheid.nl/reo.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.