Aujeszky-uitbraak onder wilde zwijnen in Midden-Frankrijk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Aujeszky-uitbraak onder wilde zwijnen in Midden-Frankrijk

22-4-2020: 

In de regio Auvergne-Rhone-Alpes zijn twee wilde zwijnen positief zijn getest op antistoffen tegen de Ziekte van Aujeszky. Dat heeft de Franse overheid op 21 april bekendgemaakt. Het gaat om wilde zwijnen die voor jachtdoeleinden werden gehouden. De bron van infectie zijn waarschijnlijk in het wild lopende wilde zwijnen die door het hek contact hebben gehad met deze gehouden zwijnen.

Er is geen link met commerciële varkensbedrijven, in een gebied van 5 kilometer rondom deze groep gehouden wilde zwijnen zijn geen andere bedrijven met wilde of gedomesticeerde varkens. 

In Frankrijk zijn eerder gevallen van Aujeszky gevonden. Zo werd in december 2019 in Zuid-Frankrijk een besmetting aangetroffen op een bedrijf met buiten gehouden gedomesticeerde varkens, die vermoedelijk ook besmet raakten door contact met wilde zwijnen. Datzelfde werd ook in april 2019 vastgesteld op twee aan elkaar verbonden bedrijven met buiten gehouden vleesvarkens in Zuid-Frankrijk. 

Bron: OIE

Meer over Aujeszky

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.