Vlekziekte: Vaccinatie beschermt niet in alle gevallen volledig tegen uitval

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vlekziekte: Vaccinatie beschermt niet in alle gevallen volledig tegen uitval

17-3-2020: 

Vlekziekte wordt jaarlijks bij ongeveer vijf tot tien Nederlandse pluimveebedrijven aangetoond, met name bij leghennenbedrijven met uitloop. De afgelopen jaren blijkt het vooral te gaan over serotype 1b, 2 en 5. Een belangrijke preventiemaatregel tegen vlekziekte is vaccinatie. Maar biedt vaccinatie bescherming tot het eind van de ronde en is de bacterie dan nog aanwezig in de stal?

Uit praktijkonderzoek dat Royal GD uitvoerde in opdracht van AVINED blijkt dat er nog steeds uitval kan ontstaan aan het einde van de ronde, zelfs als er is gevaccineerd. Ook kan de vlekziektebacterie nog steeds in de stal aanwezig zijn. Lees verder op de website van AVINED

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.