Blauwtong bijeenkomsten LTO en GD

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Blauwtong bijeenkomsten LTO en GD

2-4-2019: 

Op maandag 8 en dinsdag 16 april 2019 organiseren GD en LTO gezamenlijk twee voorlichtingsavonden voor schapen-, geiten- en rundveehouders over blauwtong. Aanleiding voor deze bijeenkomsten is de blauwtong situatie in Duitsland en België. Bij de verplichte monitoring is in december 2018 blauwtong virus serotype 8 (BTV-8) aangetoond in Baden-Württemberg, dicht bij de grens met Frankrijk. Daarna werden nieuwe uitbraken ontdekt ten noorden hiervan. Het beschermings- en toezichtsgebied met een straal van 150 kilometer rond het laatst gevonden bedrijf reikt hierdoor tot het midden van Limburg. Recent zijn in België op een vergelijkbare manier infecties aangetoond en heel België is daardoor nu beperkingsgebied voor BTV-8. Door deze uitbraken neemt het risico op een nieuwe introductie van het virus in Nederland toe. Hoe groot dit risico is, is niet met zekerheid te zeggen. Tijdens de bijeenkomsten zal dr. P. Vellema, specialist gezondheidszorg kleine herkauwers van GD, u bijpraten over de laatste ontwikkelingen. 

 

Datum en locatie

Op maandag 8 april a.s. om 20.00 uur in “In ’t Zand”, Bestseweg 52, 5688 NP te Oirschot en 16 april a.s. om 20.00 uur in “Ons Boerenerf”, Banendijk 5, 6034 SV te Nederweert-Eind. De informatieavonden zijn vrij toegankelijk.

 

(Let op: De eerder aangekondigde data 24 en 25 april komen hiermee te vervallen)

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.