Wat zegt de uitslag van Klauwgezondheid Tankmelk?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Wat zegt de uitslag van Klauwgezondheid Tankmelk?

5-3-2019: 

De eerste uitslagen van Klauwgezondheid Tankmelk, inclusief de nieuwe bepaling op antistoffen tegen Mortellaro, worden komende tijd verstuurd. De uitslag van Klauwgezondheid Tankmelk bestaat vanaf nu uit twee onderdelen: de resultaten van de rantsoencomponenten biotine, zink en mangaan, en de resultaten van de antistoffen tegen Mortellaro.

Biotine, zink en mangaan

Het eerste deel  van de uitslag geeft inzicht in de actuele voorziening van biotine, zink en mangaan bij het melkvee. Deze rantsoencomponenten spelen een  sleutelrol bij de klauwgezondheid. Ze zorgen voor de vorming van een goede hoornkwaliteit en voor een goede hechting van de hoorncellen aan de huidcellen. Als de uitslag mogelijke tekorten of een overmaat laat zien, kan in overleg met de voeradviseur of dierenarts het rantsoen worden bijgestuurd.

Mortellaro

Het tweede  deel van de uitslag vertelt of de melkgevende koeien weinig, veel of zeer veel antistoffen tegen Mortellaro hebben. Zo krijgt u inzicht in de beste strategie om Mortellaro op het bedrijf aan te pakken.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.