Voorlichtingsavonden blauwtong

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Voorlichtingsavonden blauwtong

8-3-2019:  Op 8 en 16 april 2019 organiseren LTO en GD gezamenlijk twee voorlichtingsavonden voor schapen-, geiten- en rundveehouders over blauwtong. Aanleiding voor deze bijeenkomsten is de blauwtong situatie in Duitsland.

 

Bij de verplichte monitoring is in december 2018 blauwtong virus serotype 8 (BTV-8) aangetoond in Baden-Württemberg, dicht bij de grens met Frankrijk. Daarna werden nieuwe uitbraken ontdekt ten noorden hiervan. Het beschermings- en toezichtsgebied met een straal van 150 kilometer rond het laatst gevonden bedrijf reikt hierdoor tot het midden van Limburg. Door deze uitbraken neemt het risico op een nieuwe introductie van het virus in Nederland toe. Hoe groot dit risico is, is met name afhankelijk van de ontwikkelingen in Duitsland, Frankrijk en België.
Tijdens de bijeenkomsten zullen we u bijpraten over de laatste ontwikkelingen en de verdere verwachtingen over de blauwtong situatie in Nederland. Noteert u deze dagen alvast in uw agenda. Enkele weken voor de bijeenkomsten maken wij de plaatsen van deze bijeenkomst bekend.’

Bron: LTO

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.