De Leidraad Droes komt eraan!

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

De Leidraad Droes komt eraan!

2-10-2018:  In 2002 zijn de Nederlandse paardendierenartsen begonnen met het maken van Leidraden. De definitie luidde: “Een Leidraad is een hulpmiddel dat de erkende paardendierenarts ondersteunt bij het systematisch onderzoeken en behandelen van een patiënt en het adviseren van de eigenaar.” Intussen is er in Nederland in de erkenningen en certificering nogal wat veranderd, maar de Leidraden hebben hun nut zeker bewezen.
Gezien de frequentie waarmee droesuitbraken in Nederland nog steeds voor problemen zorgen hebben dr. Kees van Maanen (GD), drs. Linda van de Wollenberg (GD), drs. Esther Siegers (fD) en prof. dr. Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan (fD) op veler verzoek nu een leidraad Droes geschreven, welke mede is mogelijk gemaakt door MSD Animal Health. 
Op 6 september werd deze leidraad gepresenteerd door de auteurs aan 25 dierenartsen die zich hadden aangemeld voor deze bijeenkomst. De nieuwe gezichtspunten uit deze bijeenkomst zijn vervolgens in de leidraad verwerkt. Evenals de reacties van 15 meelezende dierenartsen.
Zoals het er nu uitziet zal de nieuwe leidraad Droes in het november nummer van Dier & Arts worden gepubliceerd.
 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.