Equine infectieuze anemie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Equine infectieuze anemie

27-6-2017:  De Sectorraad Paarden (SRP) laat weten dat er equine infectieuze anemie (EIA) is geconstateerd net over de grens in Duitsland. Lees hierover meer hun website. 

Equine infectieuze anemie (EIA) is een bij paarden, muilezels en ezels voorkomende virusziekte die gepaard kan gaan met bloedarmoede en terugkerende koortsperioden. Deze ziekte wordt verspreid door bloedzuigende insecten of andere manieren van bloed-bloed contact (naalden, instrumenten, besmet plasma). EIA is meldingsplichtig op basis van artikel 15 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren.

In Nederland werd de ziekte van 2014 tot en met 2016 gemonitord door GD. Er waren, op basis van de uitslagen, geen bewijzen voor een infectie van paarden in Nederland gevonden. Vanaf 2017 is door de SRP en EZ besloten om deze monitoring niet voort te zetten.

Lees hier meer over equine infectieuze anemie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.