Opnieuw rundertbc in België

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Opnieuw rundertbc in België

13-12-2016:  In België is opnieuw een haard van rundertbc vastgesteld. Dat meldt Diergezondheid Vlaanderen (DGZ). Er zou een direct verband zijn tussen dit bedrijf en het bedrijf dat in september werd getroffen.

Van het bedrijf waar de nieuwe besmetting is vastgesteld had het eerste bedrijf één of meerdere runderen aangevoerd. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) onderzoekt nu alle bedrijven die van het laatst getroffen bedrijf hebben aangevoerd.

Dit laatste geval onderstreept nogmaals het belang van een gesloten bedrijfsvoering. Bij elke aanvoer is er immers een risico op insleep van dierziekten. 

Meer over rundertbc leest u hier

Meer over de risico's van aanvoeren leest u in de meest recente Herkauwer 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.