Basiscursus bacteriologie en antibiogram melk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Basiscursus bacteriologie en antibiogram melk

Voor dierenartsen, praktijkassistenten en praktijklaboranten die bacteriologisch onderzoek (gaan) uitvoeren op de praktijk, organiseert GD een basiscursus bacteriologie en antibiogram melk. In deze cursus leert u zowel theoretisch als in de praktijk, de basistechnieken voor het uitvoeren van bacteriologisch onderzoek en het maken van een antibiogram.

In het eerste, inleidende deel van de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: de plaats van bacteriologisch onderzoek in mastitismanagement, het nut van bacteriologisch onderzoek, melkmonstername, transport, bewaarcondities, het nut en de noodzaak van een antibiogram.In het tweede deel staan de laboratoriuminrichting, het kweken, identificeren en het bepalen van de antibioticumgevoeligheid van mastitisverwekkers op het programma.

Na een theoretische uitleg hierover, gaat u onder begeleiding van onze experts, zelf in tweetallen aan de slag in onze GD Academy praktijkruimte. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen over het nieuw geleerde of zaken waar u in uw eigen laboratorium tegenaan loopt.

Docenten: Christian Scherpenzeel (bekijk hier zijn expertpagina), Annet Heuvelink (bekijk hier haar expertpagina) en Rowann Jansen
Datum en tijd: 
28 maart 2023, 09.00 - 17.00 uur
Doelgroep: dierenartsen, praktijkassistenten en praktijklaboranten die bacteriologisch onderzoek (gaan) uitvoeren op de praktijk. 
Investering: 895 euro (exclusief BTW), inclusief lunch
Locatie: Royal GD, Arnsbergstraat 7, Deventer

Schrijf je in met een van je collega's, dan ontvangt jouw collega 25 procent korting. 

Aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.