Redacteur

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Redacteur

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al honderd jaar voor staan.

Royal GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD, gevestigd in Deventer, is actief op de Nederlandse markt en onderneemt steeds vaker internationale activiteiten. In 2019 realiseerde GD een omzet van 60 miljoen euro.

De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat ons zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement opleveren.

De afdeling Marketingsupport & Communicatie (M&C) is sparringpartner voor de verschillende marktsegmenten. Daarvoor ontwikkelen we campagnes, magazines, e-mailnieuwsbrieven, klantevents en zetten we internet en social media in. Het M&C-team telt tien enthousiaste medewerkers. In verband met zwangerschapsverlof van een van onze collega’s zoekt het M&C-team van begin januari tot eind april een enthousiaste

Redacteur (16-24 uur)

Tijdelijk (ca. 4 maanden) ter vervanging i.v.m. zwangerschapsverlof

De functie

Als redacteur ben je de spin in het web. Je neemt interviews af, organiseert redactievergaderingen en redigeert teksten. Je schrijft voor verschillende klantgroepen, zoals dierenartspraktijken, dierhouders en overheid en werkt nauw samen met collega’s van andere afdelingen. Samen met je collega-redacteur zorg je voor de planning en productie van de klantmagazines en e-mailnieuwsbrieven van GD.

Kerntaken van de functie

 • Je schrijft bedrijfsreportages, interviews, achtergrondartikelen en nieuwsberichten.
 • Je redigeert of herschrijft de soms ingewikkelde (wetenschappelijke) teksten naar heldere, logisch opgebouwde artikelen die goed leesbaar en aansprekend zijn voor klanten.
 • Je coördineert het productieproces van de magazines en nieuwsbrieven en maakt en bewaakt de bijbehorende planningen.
 • Samen met je collega-redacteur en de online adviseur zet je de beschikbare content ook online in via website en social media-kanalen.

De ideale kandidaat

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau (richting Journalistiek, Nederlands of vergelijkbaar).
 • Je bent een teamplayer.
 • Je kunt je snel inleven in de klant en weet die aan te spreken.
 • Je bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor collega’s en partners met een wetenschappelijke achtergrond.
 • Je kunt (soms complexe) boodschappen vertalen naar waardevolle informatie voor klanten.
 • Je communiceert op een pakkende, heldere wijze te in het Nederlands en in het Engels (zowel schriftelijk als mondeling).
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt kennis van de agrarische sector of bent bereid je hierin te verdiepen.

Wat bieden wij?

Een leuke tijdelijke baan in een enthousiast team en een marktconform salaris.

Waar kom je te werken?

Voor de bijna 5 miljoen laboratoriumbepalingen die we per jaar uitvoeren, hebben we één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie, waar je ruimte krijgt om initiatief te nemen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.