Gebruik objectglaasjes met rechte randen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gebruik objectglaasjes met rechte randen

13-9-2018:  Gebruik bij het insturen van objectglaasjes met uitgestreken celmateriaal de juiste objectglaasjes. Voor een goede behandeling in de automatische kleurmachine is het belangrijk dat alleen objectglaasjes gebruikt worden met rechte randen.  
 
Objectglaasjes zijn er van vele merken, die in kwaliteit en prijsklasse erg verschillen. Er bestaan objectglaasjes die naast afgeslepen hoeken óók afgeslepen randen hebben, met een hoek van 45 graden (figuur 1). Deze objectglaasjes geven echter een storing in de kleurmachine.

 
Figuur 1: Objectglaasje met afgeslepen randen met een hoek van 45 graden.

GD krijgt van dierenartsen voor onderzoek objectglaasjes met uitgestreken celmateriaal aangeboden. Deze glaasjes worden bij GD met behulp van een automatische kleurmachine gekleurd en voorzien van een afdektape. Nu blijkt dat een deel van de ontvangen glaasjes een storing geeft in de kleurmachine. Dit wordt veroorzaakt door de afgeslepen randen van de objectglaasjes.

De kleurmachine maakt gebruik van een uitduwarm die nagenoeg even dik is als een standaard glaasje. Deze arm duwt op de - doorgaans - vlakke zijkant (dikte 1 mm) van het glaasje. Bij glaasjes met een afslepen rand van 45 graden schiet deze uitduwarm, door de schuine rand, boven of onder het glaasje langs (zie figuur 2).

 
Figuur 2: De uitduwarm schiet boven of onder het glaasje langs.
 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.