Controle op leverbot

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Controle op leverbot

27-2-2017: 

Mestonderzoek is bij uitstek geschikt als u vanaf nu wil controleren of er leverbotbesmetting heeft plaatsgevonden.

U kunt per koppel een gepoold mestmonster inzenden. Dit kan op twee manieren: of u mengt zelf van minimaal vijf dieren of u stuurt van vijf dieren individueel de mestmonsters naar GD, waar de monsters dan in gelijke porties worden afgewogen en gemengd. 

Vooral voor het bepalen of een behandeling effectief is geweest geeft een gepoold mestmonster met gelijke porties een beter beeld. 

GD heeft een test die zeer specifiek het aantal leverboteieren per gram mest weergeeft. Dit mestonderzoek is ook geschikt voor onderzoek naar leverbotresistentie door minimaal drie weken na behandeling vijf individuele mestmonsters op GD te laten mengen en te laten onderzoeken per behandelde koppel.

Voor schapen en geiten hebben we de Leverbot Check ontwikkeld.  

Meer informatie over Leverbot

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.