Innovatieprijs abortusdiagnostiek

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Innovatieprijs abortusdiagnostiek

14-6-2016:  GD is op de Dag van het Schaap tweede geworden met een innovatieprijs voor het abortusdiagnostiek pakket. Het commentaar van de jury: het abortusdiagnostiek pakket van GD is een maatschappelijk verantwoorde innovatie. Veel abortusverwekkers bij schaap en geit kunnen een zoönose veroorzaken, een ziekte die van dier op mens kan overgaan. Wanneer u te maken krijgt met abortus is het belangrijk hieraan aandacht te besteden en te achterhalen wat de oorzaak is. Wanneer zich meerdere abortussen voordoen, is de oorzaak meestal besmettelijk en lopen uw andere dieren ook gevaar. Bovendien kan de ooi of de geit dan een van dier op mens overdraagbare aandoening bij zich dragen en een risico vormen voor de mensen die met het dier in contact komen. Daarom is het bij abortus belangrijk om snel in te grijpen. Dit laagdrempelige pakket draagt daar zeker aan bij.

Kijk hier voor meer informatie over abortusdiagnostiek bij schapen en geiten. We vertellen u graag de mogelijkheden van onze abortusdiagnostiek.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.