Meer dan 50 procent deelname IBR-programma's

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Meer dan 50 procent deelname IBR-programma's

18-2-2016:  Steeds meer melkveehouders maken werk van IBR. Begin dit jaar werd de 50 procentgrens gepasseerd, wat betekent dat de meerderheid van de melkveehouders in Nederland nu deelneemt aan het programma IBR-vrij Certificering of IBR Tankmelk Onverdacht. Een mooie mijlpaal in de strijd tegen IBR. 

Zo’n 5.500 melkveehouders (31 procent) in Nederland zijn IBR-vrij gecertificeerd, 3.800 melkveehouders (22 procent) hebben de status IBR Tankmelk Onverdacht. Vooral de interesse voor de Onverdacht-status is de afgelopen maanden flink gestegen; een status die al na één gunstige tankmelkuitslag behaald kan worden. Zo’n tweederde van de melkveebedrijven met een onbekende IBR-status blijkt na onderzoek een gunstige tankmelkuitslag voor IBR te hebben, zo werd vorig jaar ook duidelijk tijdens de actie ‘Weten hoe het zit met IBR’ (eenmalig tankmelkonderzoek op IBR-antistoffen). Deze melkveehouders kunnen dus eenvoudig deelnemen aan IBR Tankmelk Onverdacht, een abonnement waarmee de tankmelk maandelijks automatisch wordt onderzocht op IBR-antistoffen. Na twee jaar kan eventueel via een vereenvoudigde, voordelige route, IBR-vrij worden gecertificeerd.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.