Speelt Chlamydia abortus op uw schapen- of geitenbedrijf?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Speelt Chlamydia abortus op uw schapen- of geitenbedrijf?

10-3-2015:  Sinds kort kunt u uw schapen of geiten bij de GD jaarlijks laten controleren op Chlamydia abortus met een nieuw abonnement: de Chlamydia Check. 

Chlamydia abortus

Chlamydia abortus is één van de meest aangetoonde abortusverwekkers bij schapen en geiten in Nederland. De aandoening is van dier op mens overdraagbaar (zoönose), zwangere vrouwen moeten elk contact met deze bacterie vermijden. Lees meer over Chlamydia abortus

Weten of Chlamydia bij uw schapen of geiten voorkomt

Stelt u uw bedrijf open voor publiek? Of wilt u bij verkoop van dieren aantonen dat u actief met onderzoek op chlamydia bezig bent? Met de Chlamydia Check weet u, door gerichte monstername, of de bacterie bij uw schapen en/of geiten voorkomt. Als de bacterie wordt aangetoond, kunt u passende maatregelen nemen om problemen in de toekomst te voorkomen. Als de bacterie niet wordt aangetoond, krijgt u een bewijs dat er geen chlamydiabacteriën bij uw dieren zijn aangetoond. 

De Chlamydia Check is niet bedoeld om abortusdiagnostiek uit te voeren. Wanneer u te maken heeft met abortus kan de diagnose worden gesteld door vrucht en nageboorte in te sturen voor onderzoek.

Meer informatie over dit abonnement of aanmelden? Klik hier

"Op een kinderboerderij ontvang je zoveel bezoekers dat je het risico op een zoönose zoveel mogelijk wilt beperken. Daarom ben ik blij met de mogelijkheden van deze check."
angelique

Angelique Driesen over de Chlamydia Check Lees verder

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.