Stand van zaken BVD type 2 (21/07)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Stand van zaken BVD type 2 (21/07)

21-7-2014: 

21-07-2014: Zoals verwacht blijkt op twee vleeskalverbedrijven die verdacht werden van een BVD type 2 besmetting inderdaad sprake van deze variant van het BVD-virus. Dat heeft nadere typering duidelijk gemaakt. Daarmee is nu op drie vleeskalverbedrijven type 2 bevestigd.

Op de besmette bedrijven zijn hygiënemaatregelen geadviseerd om de verspreiding binnen het bedrijf in te perken en besmetting naar andere bedrijven te voorkomen. Hierbij wordt aandacht besteed aan koppelbehandelingen, dierverplaatsing, afvoer van kadavers en afvoer van mest, maar ook aan informeren van de omgeving. 

Daarnaast heeft SKV (Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalverhouderij) naar aanleiding van het hernieuwd opduiken van het type 2-virus besloten om de import uit risicogebieden in Duitsland alleen toe te staan onder strikte voorwaarden. Meer hierover is te lezen op de SKV-site.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.