Is een uitschaar-eenheid iets voor u?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Is een uitschaar-eenheid iets voor u?

31-5-2012: 

Een abonnement uitschaar-eenheid heeft betrekking op veebedrijven die op twee locaties rundvee huisvesten: op de ene locatie het melkvee en de andere locatie tijdelijk de niet-melkgevende dieren. Het is een combinatie van een melkveebedrijf en een niet-melkleverend bedrijf, waar in de periode van 1 april tot 1 december niet-melkgevende dieren van het melkveebedrijf worden geweid op de niet-melkleverende locatie.

De aanwezige runderen op beide locaties worden voor de GD-programma’s waaraan u op vrijwillige basis deelneemt, zoals IBR en leptospirose, aangemerkt als één rundveebeslag. Dit betekent voor beide locaties gelijke gezondheidsstatussen en zorgeloos de runderen verplaatsen. De afhandeling van de verplichte (overheids)programma’s, zoals leucose, blijven ongewijzigd en vallen dus buiten de uitschaar-eenheid. Ook het melden van de verplaatsingen van runderen tussen de UBN’s aan het I&R-systeem blijft van kracht conform I&R-voorschriften. Aanmelden voor de uitschaar-eenheid kan via tel. 0900-1770.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.