Feline Focus

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Feline Focus

Feline Focus staat dit jaar in het teken van de nieren en urinewegen. De zevende editie van de bijeenkomst is op zaterdag 27 september in Amsterdam. Het thema “Nieren en Urinewegen” wordt gepresenteerd door Jessica Quimby (Colorado State University), Rosanne Jepson (Royal Veterinary College London) en Dominique Paepe (Universiteit Gent).

De dag start met een update van de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van nierproblemen. Vervolgens wordt ingegaan op de diagnostiek van chronische versus acute nierproblemen. Tijdens de 'How do I'-sessies worden diverse thema’s met een praktische insteek besproken. Deelnemers kunnen kiezen uit:

  • How do I use ACE inhibitors or alternatives of How do I unblock blocked cats
  • How do I measure, interpret and treat blood pressure of How do I deal with bladder stones

De lezingen die u door deze keuze mist, kunt u achteraf terugzien via Proveto Premium, het online e-learning systeem.

Het middagprogramma staat volledig in het teken van preventie, management en behandeling van nier- en urinewegpatiënten. Dan wordt ook het anesthesieprotocol, medicijngebruik en voeding besproken. De dag eindigt met een aantal interactieve casussen rondom de chronische patiënt.

Het parallel programma voor assistentes en paraveterinairen, De Feline Focus Assistentendag, staat in het teken van spoedpatiënten. Onderwerpen in dat programma zijn de beoordeling en stabilisatie van de spoedpatiënt, monitoring en infuusmogelijkheden, (dwang)voeding en sondes, anesthesie, vergiftigingen en vreemde voorwerpen. Ook dit programma heeft keuzesessies waarin verschillende typen spoedpatiënten centraal staan. Dat zijn de benauwde patiënt, de abdominale en/of urogenitale patiënt, de traumapatiënt en de neurologische en/of endocriene patiënt.

De GD is ook dit jaar weer sponsor van Feline Focus. Kijk voor meer informatie op www.proveto.nl

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.