Boerderij Reportage: Blauwtong in Nederland - hoe moet je ermee omgaan?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Boerderij Reportage: Blauwtong in Nederland - hoe moet je ermee omgaan?

25-9-2023: 

In Nederland is er op dit moment een uitbraak van blauwtong serotype 3. Het is niet bekend waar dit serotype vandaan komt en er is nog geen vaccin voor dit type beschikbaar. “Dat maakt het lastig om te voorspellen hoe dit virus zich gaat gedragen. We zitten in de derde week van de uitbraak en steeds meer bedrijven raken besmet”, vertelt René van den Brom van Royal GD. In deze Boerderij reportagevideo vertelt René hoe je het beste blauwtong kan voorkomen en hoe je met blauwtong kan omgaan als jouw dieren besmet zijn.

Boerderij reportage blauwtong

Bekijk hier de video

 

Meer informatie in dossier blauwtong

In het dossier bundelen we alle relevante informatie over de dierziekte. Het dossier wordt telkens bijgewerkt met de laatste informatie en bevat links naar belangrijke informatie zoals het behandeladvies voor runderen en schapen, de kamerbrieven en veelgestelde vragen. 

Dossier blauwtong

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.