Antistoffen in de tankmelk: altijd behandelen?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Antistoffen in de tankmelk: altijd behandelen?

3-8-2023: 

Moet je altijd behandelen als je antistoffen in de tankmelk hebt tegen maagdarm- of longwormen? Het was een van de gestelde vragen tijdens het webinar: ‘Wat weet jij over wormen?’ Onze dierenarts Debora Smits gaf antwoord: “Nee, ik zou nooit alleen op basis van een tankmelkuitslag gaan behandelen. Bij longworm is behandeling alleen nodig als er ook hoestklachten zijn, bij maagdarmworm is het advies om samen met de dierenarts de MPR te bekijken en te kijken of deze ook aanleiding geeft om aan maagdarmwormen als oorzaak voor een tegenvallende productie te denken. Moet er wel behandeld worden, en zo ja, bij welke groep dan? Alleen de vaarzen, of alle verse koeien, of de hele koppel? Behandel nooit alleen maar omdat er antistoffen zijn aangetoond.”

Webinar terug kijken

Ben je benieuwd naar de risico's van worminfecties, hoe je deze herkent, wat je kunt doen om worminfecties beheersbaar te houden en welke managementmaatregelen mogelijk zijn? Bekijk het webinar 'Wat weet jij over wormen?' dan terug.

Naar het webinar

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.