Online programma voor pluimveehouders: Verbeter bioveiligheid samen!

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Online programma voor pluimveehouders: Verbeter bioveiligheid samen!

25-1-2022: 

Verbeter de bioveiligheid op eigen bedrijf samen met collega-pluimveehouders, je dierenarts en je voeradviseur

Het verbeteren van bioveiligheid is op elk bedrijf van groot belang. Een kritische blik van collega’s, dierenartsen en adviseurs kan daarbij helpen. Het ontvangen van bezoekers is echter minder wenselijk: niet alleen door vogelgriep en corona maar natuurlijk ook voor de algemene bioveiligheid! ZLTO heeft daarom samen met GD een online programma opgesteld om méér te halen uit online bijeenkomsten, waarbij kennisuitwisseling tussen pluimveehouders, dierenartsen en adviseurs centraal staat. Met behulp van een tool om de bedrijfszones aan te geven in combinatie met het toepassen van een coachingsmethodiek zullen er gedurende 1 jaar stappen worden gezet op het gebied van bioveiligheid. Erfbetreders krijgen vaardigheden in handen om hun (online) bedrijfsbegeleiding te optimaliseren.

Wat gaan we doen?

Het traject bestaat uit een combinatie van online groepsbijeenkomsten en online coachingsbijeenkomsten met de driehoek ondernemer-dierenarts-voeradviseur op bedrijfsniveau. Bij de online sectorbijeenkomsten staat kennisuitwisseling tussen pluimveehouders centraal, terwijl bij de online coachingsbijeenkomsten samenwerking tussen de ondernemer, dierenarts en voeradviseur centraal staat om een bedrijfsspecifiek plan van aanpak op te stellen. Dit alles heeft als doel om de bioveiligheid op de bedrijven te verbeteren.

AVINED is nauw betrokken bij dit traject.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Aanmelden kan tot 31 januari 2022 via deze link.

 

Over het project

Dit traject is onderdeel van project het Europese project NetPoulSafe, waarin de toepassing van bioveiligheid in de pluimveehouderij verbeterd wordt door het samenstellen, testen en delen van ondersteunende maatregelen. Deze praktische maatregelen kunnen rechtstreeks worden uitgevoerd door veehouders, adviseurs en beleidsmakers.

Het project loopt in zeven grote pluimveeproducerende landen (Frankrijk, Spanje, Italië, Hongarije, België, Nederland en Polen).

Relevante maatregelen zullen op grote schaal worden gedeeld via de nationale netwerken. Daarnaast zal het materiaal gedeeld worden op de Netpoulsafe-website en forum.

Het project, gefinancierd door het EU-onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 in het kader van Grant Agreement n. 101000728, heeft een totaal budget van ongeveer € 2 miljoen en heeft een looptijd van 3 jaar (oktober 2020 tot en met september 2023).

EU-logoNetPoulSafe

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.