Update AVP in Duitsland

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Update AVP in Duitsland

15-10-2020: 

In Duitsland is het aantal met Afrikaanse Varkenspest (AVP) besmette wilde zwijnen inmiddels opgelopen tot 69 (stand 14 oktober 2020). Deze gevallen zijn door het Friedrich Loeffler Instituut (FLI, nationaal referentielaboratorium) bevestigd. Sinds het vaststellen van het eerste AVP-geval op 10 september 2020 (in het district Spree-Neisse), zijn twee kerngebieden aangewezen.

Het eerste kerngebied (vastgesteld op 10 september) ligt in de twee aangrenzende districten Oder-Spree en Spree-Neisse. In het district Oder-Spree zijn inmiddels 53 besmettingen vastgesteld en in Spree-Neisse 13.  Het tweede kerngebied (aangewezen op 30 september), ligt in het district Markisch-Oderland. Hier zijn tot nu toe 3 besmettingen aangetroffen. Klik klik hier voor de kaarten van deze kerngebieden en het ‘besmette gebied’ dat door de Duitse overheid is aangewezen.  

Meer informatie over AVP en de preventie ervan

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.