Onvoldoende jongvee voor de BVD-steekproef?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
DAP Contact. Voor dierenartsen

Diersoorten

Onvoldoende jongvee voor de BVD-steekproef?

13-6-2023: 

Zijn er voor de BVD-steekproef op een bedrijf géén vijf runderen in de leeftijd van 8 t/m 12 maanden? Dan verzoeken wij u de monsternamelijst aan te vullen met runderen van 6 t/m 7 maanden oud en/of van 13 t/m 15 maanden oud.
Selecteer hiervoor bij het voorbereiden van de monstername op VeeOnline bij ‘Onderzoek’ > Alle dieren op de stallijst en vul de juiste leeftijdscriteria in (ouder dan 6 maanden, jonger dan 1 jaar en 3 maanden).
Let op: de betreffende dieren moeten minimaal 70 dagen op het bedrijf aanwezig zijn. Dit controleer je via de aanvoerdatum. 

Let op: bij runderen met een leeftijd van 6 t/m 7 maanden is het risico dat maternale antistoffen worden aangetoond groter dan bij runderen van 8 maanden en ouder. Mocht u dit risico te groot vinden of is er structureel weinig jongvee op een bedrijf, dan is een overstap naar BVD-vrij (route oorbiopten) aan te raden.

Monstername BVD

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.